Если у вас возникают какие-то проблемы с сайтом, используйте адрес http://photoclubs.ru Проблем быть не должно. 

Есть желание помочь сайту материально? Сделайте перевод на 4817760231077102 сбер.Любая сумма будет полезна.

+457 RSS-лента RSS-лента

Блог Ирины.

Автор блога: Ирина
Все рубрики
СВЯТОЙ ПРЕПОДОБНЫЙ ПАХОМИЙ ВЕЛИКИЙ.


Тропарь:

Слез твои́х теченьми пусты́ни безпло́дное возде́лал еси́, и и́же из глубины́ воздыха́ньми во сто трудо́в уплодоноси́л еси́, и был еси́ свети́льник вселе́нней, сия́я чудесы́, Пахо́мие о́тче наш, моли́ Христа= Бо́га спасти́ся душа́м на́шим.

Кондак:

Свети́льник све́тел показа́лся еси́ в конце́х, пусты́ню же гра́ды сотвори́л еси́ мно́жествы мона́шескими, сам себе́ распе́н, крест твой на ра́мо взем, и воздержа́нием те́ло изнури́л еси́, моля́ непреста́нно о всех нас.
СВЯТОЙ АПОСТОЛ СИМОН КАНАНИТ (ЗИЛОТ).


Тропарь:

Апо́столе святы́й Си́моне, моли́ ми́лостиваго Бо́га, да прегреше́ний оставле́ние пода́ст душа́м на́шим.

Кондак:

Изве́стно прему́дрости уче́ния в душа́х благоче́ствующих поло́жшаго во хвале́нии ублажи́м, я́ко Богоглаго́ливаго вси Си́мона: престо́лу бо сла́вы ны́не предстои́т и со Безпло́тными весели́тся, моля́ся непреста́нно о всех нас.

Молитва:

Святы́й сла́вный и всехва́льный апо́столе Христо́в Си́моне, сподо́бивыйся прия́ти в дом твой в Ка́не Галиле́йстей Го́спода на́шего Иису́са Христа́ и Его́ Пречи́стую Ма́терь, Влады́чицу на́шу Богоро́дицу, и очеви́дцем бы́ти пресла́внаго чудесе́ Христо́ва, на бра́це твое́м явле́ннаго, претворе́ния воды́ в вино́! Мо́лим тя с ве́рою и любо́вию: умоли́ Христа́ Го́спода претвори́ти ду́ши на́ша из грехолюби́вых в боголюби́выя; сохрани́ и соблюди́ нас моли́твами твои́ми от искуше́ний диа́вольских и паде́ний грехо́вных, и испроси́ нам свы́ше по́мощь во вре́мя уны́ния и беспомо́щия на́шего; да не преткне́мся о ка́мень собла́зна, но неукло́нно ше́ствуем спаси́тельным путе́м за́поведей Христо́вых, до́ндеже дости́гнем о́ных блаже́нных оби́телей ра́йских, иде́же ты ны́не водворя́ешися и весели́шися. Ей, апо́столе Спа́сов! Не посрами́ нас, кре́пце на тя упова́ющих, но бу́ди нам помо́щник и покрови́тель во всем житии́ на́шем и помози́ нам благоче́стно и богоуго́дно житие́ сие́ вре́менное сконча́ти, благу́ю и ми́рную христиа́нскую кончи́ну получи́ти и до́браго отве́та сподо́битися на Стра́шнем Суде́ Христо́ве; да избежа́вше мыта́рств возду́шных и вла́сти лю́таго мироде́ржца, унасле́дуем Ца́рство Небе́сное и просла́вим великоле́пое и́мя Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, во ве́ки веко́в. Ами́нь.
СВЯТОЙ ПРЕПОДОБНЫЙ АРСЕНИЙ ВЕЛИКИЙ.


Тропарь:

Сле́з твои́х тече́ньми пусты́ни безпло́дное возде́лал еси́, и и́же из глубины́ воздыха́ньми во сто трудо́в уплодоноси́л еси́, и был еси́ свети́льник вселе́нней, сия́я чудесы́, Арсе́ние о́тче наш. Моли́ Христа́ Бо́га, спасти́ся душа́м на́шим.

Кондак:

От Ри́ма возсия́л еси́, я́коже со́лнце вели́кое и к Ца́рскому гра́ду дости́гл еси́, преблаже́нне, словесы́ твои́ми просвеща́я сего́ и де́лы, вся́ку неразу́мия мглу отгоня́. Сего́ ра́ди тя почита́ем, отце́в сла́во, Арсе́ние преподо́бне.

Молитва:

О, свяще́нная главо́, земны́й А́нгеле, Небе́сный челове́че, безмо́лвия рачи́телю, молча́ния люби́телю, преподо́бне и Богоно́сне о́тче наш Арсе́ние, припа́даем ти и мо́лимся: помоли́ся ко Го́споду, Бо́гу и Спа́су на́шему Иису́су Христу́, да да́рует нам, гре́шным и недосто́йным рабо́м Свои́м, вся ко спасе́нию душе́вному благопотре́бныя да́ры Своя́: ве́ру пра́ву, наде́жду бла́гу, любо́вь нелицеме́рну, блаточе́стие непоколеби́мое, любому́дрие христопосле́довательное, и вся доброде́тели, во святе́м Ева́нгелии Им запове́данныя: да бу́дем подража́тели твоего́ благоуго́днаго жития́ и вку́пе с тобо́ю сподо́бимся спасе́ние ве́чное получи́ти и Ца́рствие Небе́сное унасле́дити. Ей, уго́дниче Бо́жий, не пре́зри нас, но помози́ нам, Небе́сным предста́тельством твои́м, благоче́стно житие́ вре́менное сконча́ти, кончи́ну благу́ю, ми́рную и непосты́дную стяжа́ти, и блаже́нства ра́йскаго удосто́итися: да просла́вим человеколю́бие и щедро́ты в Тро́ице сла́вимаго и покланя́емаго Бо́га, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, и твое́ свято́е заступле́ние, во ве́ки веко́в. Ами́нь.
СВЯТОЙ ПРАВЕДНЫЙ ИОВ МНОГОСТРАДАЛЬНЫЙ.


Тропарь:

Бога́тство ви́дев доброде́телей И́овлих, укра́сти ко́знствоваше пра́ведных враг, и, разтерза́в столп телесе́, сокро́вище не укра́де ду́ха, обре́те бо вооруже́ну непоро́чнаго ду́шу, мене́ же и, обнажи́в, плени́, предвари́в у́бо мя пре́жде конца́, изба́ви мя льсти́ваго, Спа́се, и спаси́ мя.

Кондак:

Я́ко и́стинен и пра́веден, Богочести́в и непоро́чен, освяще́н же я́влься всесла́вне, Бо́жий уго́дниче и́стинный, просвети́л еси́ мир в терпе́нии твое́м, терпели́вейший и до́блейший. Те́мже вси, Богому́дре, па́мять твою́ воспева́ем.

Молитва:

О святы́й уго́дниче Бо́жий, пра́ведне И́ове! По́двигом до́брым подвиза́вся на земли́, восприя́л еси́ на Небесе́х вене́ц пра́вды, его́же угото́вал есть Госпо́дь всем лю́бящим Его́. Те́мже взира́юще на святы́й твой о́браз, ра́дуемся о пресла́внем сконча́нии жи́тельства твоего́ и чтим святу́ю па́мять твою́. Ты же, предстоя́ Престо́лу Бо́жию, приими́ моле́ния на́ша и ко Всеми́лостивому Бо́гу принеси́, о е́же прости́ти нам вся́кое прегреше́ние и помощи́ нам ста́ти проти́ву ко́знем диа́вольским, да изба́вльшеся от скорбе́й, боле́зней, бед и напа́стей и вся́каго зла, благоче́стно и пра́ведно поживе́м в ны́нешнем ве́це и сподо́бимся предста́тельством твои́м, а́ще и недосто́йни есмы́, ви́дети блага́я на земли́ живы́х, сла́вяще Еди́наго во святы́х Свои́х сла́вимаго Бо́га, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ны́не и во ве́ки веко́в. Ами́нь.
СВЯТОЙ ПРЕПОДОБНОМУЧЕНИК ЕФРЕМ НОВЫЙ.


Тропарь преподобномученику Ефрему Новому, Неа-Макринскому:

На горе́ Непоро́чных я́ко со́лнце возсия́л еси́, и му́ченически, богоно́сне, к Бо́гу изше́л еси́, ва́рварское наше́ствие претерпе́л еси́, Ефре́ме великому́чениче Христо́в, си́м при́сно источа́еши благода́ть все́м благоче́стно вопию́щим ти́. Сла́ва да́вшему ти́ кре́пость, сла́ва просла́вльшему тя́, сла́ва подаю́щему тобо́ю все́м исцеле́ния!

Кондак преподобномученику Ефрему Новому, Неа-Макринскому:

На горе́ Непоро́чных подвиза́лся еси́, богому́дре, и на се́й проше́л еси́ му́ченичества пу́ть, сего́ ра́ди сугу́бым венце́м Живодавец досто́йно тя́ венча́л е́сть, священному́чениче Ефре́ме, приле́жно прося́ща поми́ловати славосло́вящих тя́.

Молитва преподобномученику Ефрему Новому, Неа-Макринскому:

О, пресла́вный священному́чениче Ефре́ме! и ско́рый помо́щниче Христиа́ном в боле́знех! Ве́рую от всея́ души́ и помышле́ния, я́ко даде́ся тебе́ от Го́спода да́р боля́щия врачева́ти и разсла́бленныя укрепля́ти. Сего́ ра́ди к тебе́, я́ко благода́тному врачу́ боле́зней, а́з немощны́й прибега́ю и, тво́й досточти́мый о́браз с благогове́нием лобыза́я, молю́ся: твои́м предста́тельством у Царя́ Небе́снаго испроси́ мне́ боля́щему исцеле́ние от удруча́ющия мя́ боле́зни, а́ще бо и недосто́ин е́смь тебе́, бла́гостнейшаго отца́ и при́снаго засту́пника моего́, но ты́, бы́в подража́тель человеколю́бия Бо́жия, сотвори́ мя́ досто́йна твоего́ заступле́ния чрез мое́ обраще́ние от злы́х де́л к благо́му житию́, уврачу́й оби́льно дарова́нною тебе́ благода́тию я́звы и стру́пы души́ и те́ла моего́, да́руй ми́ здра́вие и спасе́ние и во все́м благо́е поспеше́ние, да та́ко, ти́хое и безмо́лвное житие́ пожи́в во вся́ком благоче́стии и чистоте́, сподо́блюся со все́ми святы́ми сла́вити Всесвято́е и́мя Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха. Ами́нь.
СВЯТОЙ ПРЕПОДОБНЫЙ ПАФНУТИЙ БОРОВСКИЙ.


Тропарь:

Жития́ све́тлостию просвети́в твое́ оте́чество, в моли́твах и посте́х дарова́ний Боже́ственнаго Ду́ха испо́лнился еси́, и, во вре́менней сей жи́зни до́бре подвиза́вся, ми́лость благоутро́бия все́м скорбя́щим отве́рзл еси́, и ни́щим был еси́ засту́пник. Тем мо́лим тя, о́тче Пафну́тие, моли́ Христа́ Бо́га, да спасе́т ду́ши на́ша.

Кондак:

Бо́жиим светоли́тием просвеще́н, о́тче, по́стническое стяжа́л еси́ жи́тельство, преподо́бне, и́ноком предо́брый наста́вниче и по́стником благо́е украше́ние. Сего́ ра́ди Госпо́дь, труды́, твоя́ ви́дев, чуде́с да́ром обогати́ тя, источа́еши бо исцеле́ния. Мы же, ра́дующеся, вопие́м ти́: ра́дуйся, о́тче Пафну́тие.

Молитва:

О свяще́нная главо́, земны́й А́нгеле, Небе́сный челове́че, вели́кий чудотво́рче, преподо́бне о́тче наш Пафну́тие! К тебе́ с ве́рою и любо́вию усе́рдно прибега́ем и умиле́нно про́сим: яви́ нам смире́нным и гре́шным свято́е и многомо́щное твое́ заступле́ние. Не дерза́ем, грех ра́ди на́ших, с свобо́дою чад Бо́жиих, проси́ти Го́спода и Влады́ку на́шего о поми́ловании и проще́нии. Но тебе́, моли́твенника к Нему́ благоприя́тна, предлага́ем и мо́лим, испроси́ нам у бла́гости Его́ да́ры благопотре́бныя и спаси́тельныя душа́м на́шим: ве́ру пра́ву, благоче́стие кре́пкое, покая́ние и́стинное, проще́ние грехо́в, житие́ соверше́нное, исправле́ние реши́тельное, да обрати́вшеся от злых дел к Богоугожде́нию, про́чее непрогневля́ем Го́спода наруше́нием святы́х Его́ за́поведей. Умоли́, свя́тче Бо́жий, Всевы́шняго Творца́ дарова́ти мир и благоче́стие стране́ на́шей правосла́вной. Сохрани́, уго́дниче Христо́в, святу́ю оби́тель твою́, созда́нную тобо́ю, и вся живу́щия и подвиза́ющияся в ней от вся́каго зла ненаве́тны. При́зри ми́лостивно на лю́ди, к тебе́ прибега́ющия, и вся проше́ния их во благо́е испо́лни. Всем же нам здра́вие душе́вное и теле́сное, земли́ плодоно́сие, ти́хое и благоуго́дное житие́, благу́ю, христиа́нскую кончи́ну и до́брый отве́т на Стра́шном Суде́ у Всеми́лостиваго Бо́га исхода́тайствуй, я́ко вои́стину име́яй ве́лие к Нему́ дерзнове́ние. Ей, о́тче, ве́мы, я́ко мно́го мо́жет моли́тва твоя́ пред лице́м Вседержи́теля Го́спода и ничто́же невозмо́жно есть хода́тайству твоему́, а́ще то́кмо восхо́щеши: сего́ ра́ди кре́пко на тя упова́ем и на твои́ святы́я моли́твы вельми́ наде́емся, я́ко ты приведе́ши нас предста́тельством твои́м в ти́хое приста́нище спасе́ния и насле́дники яви́ши ны све́тлаго Ца́рствия Христо́ва. Не посрами́ же упова́ния на́шего, чудотво́рче святы́й. И сподо́би нас вку́пе с тобо́ю блаже́нства ра́йскаго наслажда́тися, да сла́вим, хва́лим и велича́ем вели́кую ми́лость к нам Человеколю́бца Бо́га, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха и твое́ благо́е, оте́ческое заступле́ние во ве́ки веко́в. Ами́нь.
С Днём Великой Победы.

SHAMAN - ВСТАНЕМ (музыка и слова: SHAMAN).
СВЯТАЯ БЛАГОВЕРНАЯ ЦАРИЦА ТАМАРА.


Тропарь, глас 8:

Вы́шния красоты́ жела́я, ни́жния сла́сти теле́сныя дале́че от себе́ отгна́ла еси́ и, в черто́зе ца́рском пребыва́ющи, а́нгельское житие́ препровожда́ла еси́, цари́це Тама́ро блаже́нная, моли́ Христа́ Бо́га спасти́ся душа́м на́шим.

Ин тропарь, глас 4:

Во святы́х ди́вная, Иве́рии свети́ло, благове́рная цари́це Тама́ро, на гора́х высо́ких хра́мы воздви́гшая, да в них моле́ния возсыла́ют ко Го́споду, мольба́ми твои́ми кре́пость дарова́вшая во́ем христолюби́вых люде́й страны́ И́верския, десни́цею же свое́ю по́лчища ага́рянская низпрове́ргшая, моли́ Христа́ Бо́га спасти́ся душа́м на́шим.

Молитва:

О свята́я цари́це Тама́ро! Не забу́ди нас, но помина́й во святы́х твои́х моли́твах раб Бо́жиих (имена), моли́ за ны, цари́це свята́я. Не отступи́ от нас ду́хом, сохраня́й нас от стрел вра́жиих, от пре́лести бесо́вския и ко́зней диа́вольских. Испроси́ нам вре́мя на покая́ние и невозбра́нно прейти́ от земли́ на Не́бо чрез мыта́рства го́рьких бесо́в, да твои́м предста́тельством от ве́чныя му́ки изба́вльшеся, Небе́сное Ца́рствие насле́довати сподо́бимся со все́ми пра́ведными, от ве́ка угоди́вшими Христу́ Го́споду на́шему: Ему́же подоба́ет вся́кая сла́ва, честь и поклоне́ние, ны́не и в безконе́чныя ве́ки веко́в. Ами́нь.

Величание:

Ублажа́ем тя, благове́рная цари́це Тама́ро, и чтим святу́ю па́мять твою́, ты бо мо́лиши о нас Христа́ Бо́га на́шего.
СВЯТАЯ МУЧЕНИЦА ЦАРИЦА АЛЕКСАНДРА РИМСКАЯ.


Тропарь, глас 4:

Ца́рства земна́го сла́ву презре́вши, Еди́наго Христа́, нас ра́ди распя́таго, возлюби́ла еси́ и, Того́ му́жественне испове́дающи, венце́м му́ченическим увенча́лася еси́, всеблаже́нная цари́це Алекса́ндро. Те́мже и ны́не Престо́лу Царя́ сла́вы на Небесе́х предстоя́щи, моли́ся о спасе́нии душ на́ших.

Кондак, глас:2

Храм Твой всечестны́й, я́ко цельбу́ душе́вную обре́тше вси ве́рнии, велегла́сно вопие́м ти, му́ченице Алекса́ндро, великоимени́тая: Христа́ Бо́га моли́ непреста́нно о всех нас.
СВЯТОЙ ПРЕПОДОБНЫЙ АЛЕКСАНДР СВИРСКИЙ.


Тропарь, глас 4:

От ю́ности, Богому́дре, жела́нием духо́вным в пусты́ню всели́вся, еди́наго Христа́ возжела́л еси́ усе́рдно стопа́м в след ходи́ти, те́мже и а́нгельстии чи́ни, зря́ще тя, удиви́шася, ка́ко, с пло́тию к неви́димым ко́знем подвиза́вся, прему́дре, победи́л еси́ полки́ страсте́й воздержа́нием и яви́лся еси́ равноа́нгелен на земли́, Алекса́ндре, преподо́бне, моли́ Христа́ Бо́га, да спасе́т ду́ши на́ша.

Кондак, глас 8:

Я́ко многосве́тлая звезда́ днесь в страна́х росси́йских возсия́л еси́, о́тче, всели́вся в пусты́ню, Христо́вым стопа́м после́довати усе́рдно возжеле́л еси́ и, Того́ свято́е и́го на ра́мо твое́ взем - честны́й крест, умертви́л еси́ труды́ по́двиг твои́х теле́сная взыгра́ния, те́мже вопие́м ти: спаси́ ста́до твое́, е́же собра́л еси́, му́дре, да зове́м ти: ра́дуйся, преподо́бне Алекса́ндре, о́тче наш.

Молитва:

О преподо́бне и богоно́сне о́тче наш Алекса́ндре! Испроси́ нам вся к житию́ сему́ вре́менному благопотре́бная, па́че же к ве́чному спасе́нию на́шему ну́жная. Бу́ди нам, раба́м Бо́жиим (имена), чудотво́рче святы́й, во вся́кой ско́рби и обстоя́нии ско́рый помо́щник. Наипа́че же в час кончи́ны на́шея яви́ся нам засту́пник благосе́рдый, да не пре́дани бу́дем на мыта́рствах возду́шных вла́сти зло́бнаго мироде́ржца, но да сподо́бимся непреткнове́ннаго восхо́да во Ца́рствие Небе́сное. Ей, о́тче, моли́твенниче наш при́сный! Не посрами́ упова́ния на́шего, не пре́зри смире́нных моле́ний на́ших, но при́сно о нас пред Престо́лом Живонача́льныя Тро́ицы предста́тельствуй, да сподо́бимся вку́пе с тобо́ю и со все́ми святы́ми, а́ще и недосто́йни есмы́, в селе́ниих ра́йских сла́вити вели́чие, благода́ть и ми́лость Еди́наго в Тро́ице Бо́га, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, во ве́ки веко́в. Ами́нь.