+162 RSS-лента RSS-лента

Блог Ирины.

Автор блога: Ирина
Все рубрики
СВЯТОЙ ПРЕПОДОБНЫЙ ЕВФРОСИН ПОВАР.


Тропарь, глас 5:

Смирением сердца, отче Евфросине, в поварне приносяй служение твое, исполнися воистину Святаго Духа, сего ради священником преподобным яви нам твою славу Бог, еяже и нас, богоносе, причастники покажи молитвами твоими.
ПРЕПОДОБНЫЕ АЛЕКСАНДР ПЕРЕСВЕТ И АНДРЕЙ ОСЛЯБЯ.
БЛАГОСЛОВИ, ДУШЕ МОЯ, ГОСПОДА. Поёт иеродиакон Герман (Рябцев).
АВГУСТОВСКАЯ ИКОНА БОЖИЕЙ МАТЕРИ.


Тропарь, глас 4:

Днесь притецѐм, вѐрнии, к Царѝце Богома̀тери, осеня̀еми Пречѝстыя Дѐвы о̀бразом, на возду̀се ру̀сским во̀ином явлѐнным, и путь побѐды укза̀вшим с вѐрою к Ней взыва̀вшим: О Пресвта̀я Влады̀чице Богоро̀дице, во̀инство христолюбѝвое укрепѝ, зѐмлю Ру̀сскую и лю̀ди ея̀ заступи, от вѝдимых и невѝдимых враг защитѝ, и спасѝ ду̀ши на̀ша.

Кондак, глас 4:

Днесь, вѐрнии лю̀дие, свѐтло почтѝм Пречѝстыя Богома̀тере пречу̀дное явлѐние, пода̀вшей во̀ином в вѐре правосла̀вной укреплѐние, от смѐрти, ран и вся̀ких лю̀тых свобо̀ждение, и к Тоя честно̀му о̀бразу зову̀ще припадѐм: ра̀дуйся, Богоро̀дице Дѐво Преблагословѐнная, зѐмлю Ру̀сскую от вра̀жескаго обстоя̀ния избавля̀ющая.
СВЯТОЙ ПРЕПОДОБНЫЙ МОИСЕЙ МУРИН.
Тропарь, глас 1:

Пусты́нный жи́тель, и в телеси́ А́нгел, и чудотво́рец яви́лся еси́, Богоно́се о́тче наш Моисе́е: посто́м, бде́нием, моли́твою, Небе́сная дарова́ния прии́м, исцеля́еши неду́жныя, и ду́ши ве́рою приходя́щих ти. Сла́ва Да́вшему тебе́ кре́пость,/сла́ва Венча́вшему тя, сла́ва Де́йствующему тобо́ю все́м исцеле́ния.

Кондак, глас 4:

Му́рины зауши́в, и ли́ца де́монов поплева́в, мы́сленно просия́л еси́ я́коже со́лнце све́тлое, све́том жития́ твоего́ и уче́нием наставля́я ду́ши на́ша.

Молитва:

О вели́кая си́ла покая́ния! О, неизмери́мая глубина́ милосе́рдия Бо́жия! Ты, преподо́бный Моисе́й, был пре́жде разбо́йником, но пото́м ужасну́лся свои́х грехо́в, воскорбе́л о них и в раска́янии прише́л в монасты́рь и там в вели́ком пла́че о свои́х беззако́ниях и в тру́дных по́двигах проводи́л свои́ дни до кончи́ны и удосто́ился Христо́вой благода́ти проще́ния и да́ра чудотворе́ния. О, преподо́бный, ты от тя́жких грехо́в дости́г пречу́дных доброде́телей, помоги́ и моля́щимся тебе́ раба́м (имена), влеко́мым в поги́бель от того́, что предаю́тся безме́рному, вре́дному для души́ и те́ла употребле́нию вина́. Склони́ на них свой ми́лостивый взор, не отклони́ и не пре́зри их, но внемли́ им, прибега́ющим к тебе́. Моли́, свято́й Моисе́й, Влады́ку Христа́, что́бы не отверг их Он, Милосе́рдный, и да не возра́дуется диа́вол их поги́бели, но да пощади́т Госпо́дь этих бесси́льных и несча́стных (имена), кото́рыми овладе́ла па́губная страсть пья́нства, ведь мы все Бо́жьи созда́ния и иску́плены Пречи́стой Кро́вью Сы́на Его́. Услы́шь же, преподо́бный Моисе́й, их моли́тву, отгони́ от них диа́вола, да́руй им си́лу победи́ть их страсть, помоги́ им, простри́ твою́ ру́ку, вы́веди их на путь добра́, освободи́ их от ра́бства страсте́й и изба́вь их от винопи́тия, что́бы они́ обновле́нные, в трезве́нии и све́тлом уме́ возлюби́ли воздержа́ние и благоче́стие и ве́чно прославля́ли Всеблаго́го Бо́га, всегда́ спаса́ющего свои́ созда́ния. Ами́нь.
ГРУЗИНСКАЯ ИКОНА БОЖИЕЙ МАТЕРИ.
Тропарь, глас 4:

Днесь све́тло красу́ется оби́тель Красного́рская, и с не́ю ликовству́ет Раи́фская пу́стыня, я́ко зарю́ со́лнечную, от восто́ка возсия́вшую, восприи́мши, Влады́чице, чудотво́рную Твою́ ико́ну, е́юже разгоня́еши мглу искуше́ний и бед от вопию́щих ве́рно: изба́ви оби́тель на́шу и вся страны́ христиа́нския от всех наве́т вра́жиих и спаси́ ду́ши на́ша, я́ко Милосе́рдная Засту́пница ро́да христиа́нского.

Ин тропарь, глас 5:

Веселя́тся правосла́внии наро́ди, ви́дяще, Влады́чице Де́во Богоро́дице, Твою́ пречу́дную и чудотво́рную ико́ну, и прие́млют врачевство́ душе́вное и теле́сное Твое́ю ми́лостию всегда́. Те́мже и мы, покланя́ющеся о́ней, усе́рдно Тебе́ вопие́м: поми́луй, Блага́я Ма́ти, смире́нныя рабы́ Твоя́ и изба́ви нас от вся́каго зла и наве́та вра́жия, моля́щи Сы́на Твоего́, Го́спода Иису́са, да, спа́сшеся зде, Небе́сное жи́тельство получи́м человеколю́бием и благода́тию Его́.

Кондак, глас 8:

Тебе́, Избра́нней от всех родо́в, Бо́жией Ма́тери, благода́рственная пе́ния прино́сим, прише́ствием честны́я Твоея́ ико́ны, раби́ Твои́, Богоро́дице, озаря́еми, но, я́ко иму́щая держа́ву непобеди́мую, от вся́ких нас бед свободи́, да зове́м Ти: ра́дуйся, Неве́сто Неневе́стная.
СВЕТОПИСАННЫЙ ОБРАЗ БОЖИЕЙ МАТЕРИ.


Тропарь явлению Светописанного Лика Пресвятой Богородицы:

Пречистому Лику Твоему покланяемся, Благая, просяще предстательства о нас, Мати Божия, волею бо благоволила еси явитися среди братии, да избавиши от печали ихже собрала еси. Тем благодарственно вопием Ти: радости исполняеши всех, Пречистая Дево, вверяющих себя Покрову Твоему.

Кондак явлению Светописанного Лика Пресвятой Богородицы:

Неизреченнаго и благосердаго Твоего к человеком смотрения, Честнейшая Херувим и Славнейшая без сравнения серафим. И Образ Твой светоявленный и самоизображенный свидетельство явися Твоея неизреченныя любве и милосердия, почитаем той лобызающе.
ПОРТ-АРТУРСКАЯ ИКОНА БОЖИЕЙ МАТЕРИ.


Тропарь Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Торжество Пресвятой Богородицы» (Порт-Артурской), глас 4:

Дне́сь торжеству́ет гра́д Владивосто́к, и с ни́м сликовству́ют вси́ преде́лы земли́ Дальнеросси́йския: срета́я вно́вь обре́тенную ико́ну Твою́, Богома́ти, По́рт-Арту́рскою нарече́нную, в благослове́ние и зна́мение торжества́ христолюби́вому во́инству Да́льней Росси́и дарова́нную, на ню́ же взира́ющие вси́ зове́м: Ру́сь Свята́я, храни́ ве́ру правосла́вную, в не́й же твое́ утвержде́ние.
ИКОНА БОЖИЕЙ МАТЕРИ "ПРИБАВЛЕНИЕ УМА".


Тропарь, глас 3:

Во́лею Отца́ Небе́снаго зачала́ Сы́на Бо́жия, без се́мени земна́го отца́, пре́жде творе́ния ми́ра от Отца́ без ма́тери рожде́ннаго пло́тию родила́ еси́, и Его́же моли́ о дарова́нии нам ума́ ко спасе́нию душ на́ших.

Кондак, глас 6:

Рожде́ннаго Ду́хом от Отца́ Небе́снаго, пре́жде сотворе́ния денни́цы, Тобо́ю пло́тию Рожде́ннаго без отца́, не наруши́в де́вства, Того́ умоли́ помо́чь нам победи́ть за́вистью одержи́маго па́дшаго денни́цу. Да одержи́м по́лную побе́ду над дья́волом, ми́ром и пло́тию, Твои́ми моли́твами, Богоневе́стная.
СВЯТИТЕЛЬ МИТРОФАН ВОРОНЕЖСКИЙ.


Тропарь, глас 4:

Пра́вило ве́ры и о́браз кро́тости, сло́вом и житие́м, па́стве твое́й, о́тче смиренному́дре Митрофа́не, был еси́. Те́мже и во све́тлостех святы́х, со́лнца светле́йше возсия́л еси́, венце́м нетле́ния и сла́вы украша́емь, моли́ Христа́ Бо́га, стране́ на́шей и гра́ду твоему́ в ми́ре спасти́ся.

Кондак, глас 8:

Воздержа́нием те́ло ду́ху порабо́тив, ду́шу же равноа́нгельну сотвори́в, святи́тельскою оде́ялся еси́ оде́ждою, я́ко вене́ц свяще́нства, и ны́не, всех Влады́це предстоя́, моли́, всеблаже́нне Митрофа́не, умири́ти и спасти́ ду́ши на́ша.

Молитва:

О святи́телю о́тче Митрофа́не! Приими́ сие́ ма́лое моле́ние от нас, гре́шных раб Бо́жиих (имена), к тебе́ прибега́ющих, и те́плым твои́м предста́тельством умоли́ Го́спода и Бо́га на́шего, Иису́са Христа́, я́ко да пода́ст нам согреше́ний на́ших проще́ние и изба́вит нас от бед, печа́лей, ско́рби и боле́зней душе́вных и теле́сных, обдержа́щих нас; да пода́ст вся на по́льзу настоя́щаго жития́ на́шего потре́бная; да да́рует нам сконча́ти житие́ сие́ привре́менное в покая́нии и да сподо́бит нас, гре́шных и недосто́йных, Небе́снаго Ца́рствия Своего́, во е́же со все́ми святы́ми сла́вити Его́ безконе́чное милосе́рдие, со Безнача́льным Его́ Отце́м и Святы́м и Животворя́щим Его́ Ду́хом, во ве́ки веко́в. Ами́нь.